Bæredygtigt Landbrug takker for et flot fremmøde til stort fællesmøde  

Bygholm Landbrugsskole lagde lokaler til Bæredygtigt Landbrugs debatmødet om fremtidens landbrug

IMG_3490

Aftenens tema var ikke til at tage fejl af: Der skal ske noget! Dansk landbrug har som bekendt længe været under voldsom beskydning i medierne, ikke mindst når det gælder iltsvindsproblematikken samt debatten om en kommende CO2-afgift.  

Mange i og omkring fødevareerhvervet mødte op til debatmødet. Formålet med arrangementet var at give en status på, hvad Bæredygtigt Landbrug og den enkelte landmand har udrettet og stadig arbejder med i kampen for det danske landbrugs fremtid. Selvom der var enkelte opgivende blikke at spore, blussede den optimistiske tilgang frem undervejs. I den indlagte pause var der enig summen om, at man fortsat sammen skal arbejde målrettet videre med at få gejsten og glæden i højsædet i erhvervet. Det er der ingen tvivl om!  

Udover Bæredygtigt Landbrugs egne indlægsholdere, var der eksterne oplæg fra bl.a. Vestjyllands Andels direktør Steen Bitsch samt NNF-forbundsformand Ole Wehlast. Forsamlingen på Bygholm Landbrugsskole fik bl.a. faglige og juridiske input til diskussionen om iltsvind, klima og efterafgrøder.  

Debat og spørgsmål var planlagt til sidst i programmet, men mange af tilhørende i salen, havde så meget på hjerte, at der undervejs blev stillet spørgsmål til de pågældende oplægsholdere, så debatten kom godt og tidligt i gang.  
 
Kl. 19.30 var der besøg af TV2 Østjylland, der i bedste sendetid sendte LIVE fra mødet. Faglig direktør, Jørgen Evald Jensen og medlem af Bæredygtigt Landbrug, Finn Sørensen fra Låsby, blev interviewet alt imens aftenens oplægsholdere var i gang. Det positive indslag med Jørgen Evald Jensen og Finn Sørensen varede i hele 6 minutter. 

Du kan se eller gense interviewet her: TV2 Østjylland

Et af aftenens indlæg var også at præsentere Bæredygtigt Landbrugs nye Klimavision. Med denne kunne bl.a. direktør, Kim Koch, fortælle salen, hvordan Bæredygtigt Landbrug arbejder for at påvirke tingene i den rigtige retning, både politisk og fagligt:  ”Danske landmænd er internationale frontløbere indenfor den grønne omstilling, og det kommer til at gå endnu hurtigere i de kommende år. Her byder vi også i Bæredygtigt Landbrug ind med værktøjer og virkemidler i klimakampen,”.  

Bæredygtigt Landbrug takker alle de fremmødte for en rigtig god og spændende aften med vigtige emner og debatter.  

Scroll to Top