Debat om fremtidens landbrug til Generalforsamling

Onsdag den 28. februar holder Bæredygtigt Landbrug generalforsamling. Her er betingelserne for fremtidens landbrug i fokus. Økonomiprofessor Michael Svarer, der netop har aflagt rapporten om en grøn skattereform, vil fortælle om resultater og konsekvenser

GF - Peter Kiær på Bygholm 7 2022

Kun en uge efter den længe ventede Svarer-rapport blev præsenteret, og nu skal indgå i forhandlingerne om en mulig klimaafgift i landbruget, holder Bæredygtigt Landbrug ordinær generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole i Horsens.  

Der sker på onsdag den 28. februar 2024, hvor økonomiprofessor Michael Svarer vil uddybe den lange rapport over for de fremmødte landmænd. Der er mange spørgsmål, der trænger sig på, og forhåbentligt kommer der yderligere svar.  

– Vi er imod, at man vil reducere produktionen for at nå i mål. Samtidig forstår vi ikke, at klimaafgiften skal beregnes på biologiske processer, man ikke kan måle. Det glæder vi os til at høre Michael Svarers kommentarer til, siger Bæredygtigt Landbrugs formand, Peter Kiær, som understreger, at timingen derfor ikke kunne have været bedre. 

Der er lagt op til en dag med fremtidens landbrug i fokus – og med grundlag for en stærk debat set i lyset af den seneste uges aktivitet i Danmark og tidligere de europæiske landmænds aktioner. 

Faglige indspark 
Foruden generalforsamlingen med formandens beretning, regnskab og valg er der programsat en række andre faglige indlæg fra Bæredygtigt Landbrugs medarbejdere.  

Organisationens faglige direktør, Jørgen Evald Jensen, vil blandt andet sætte fokus på vandområdeplaner og deres betydning for landmændene. Der vil også være indlæg, der berører grundvand, indsatsplaner og vandløb.  

Derudover sætter Bæredygtigt Landbrugs direktør, Kim Koch, og næstformand, Niels Hauge Mikkelsen, ord på den retning, som organisationen bevæger sig i. 

Der er selvfølgelig også rig mulighed for at debattere på dagen.  

– Der skal være plads til debat, når vi samles. Der er nok at vende, når man kigger ind i 2024. Det bliver politisk et udfordrende år, hvor vi fortsat skal arbejde for, at vores stemme bliver hørt på den ene eller anden måde, så vi dermed kan sikre bedre rammevilkår for alle landmænd, siger Peter Kiær. 

Program:

12.00 Frokost.

13.00 Arbejdet med grøn skattereform for landbruget v/ professor Michael Svarer

14.00 Generalforsamling (se særskilt program)

Kaffepause indlagt

17.00 Indlæg fra Bæredygtigt Landbrug

Hvorfor hører vi ikke mere om Second Opinion, og hvad betyder de nye vandområdeplaner for dig? v/ faglig direktør Jørgen Evald Jensen

Hvorfor siger vi nej til frivillige aftaler om grundvand, BNBO og indsatsplaner? v/ gårdejer Ulrik Lunden

Lad vandløbene løbe og andre løbende juridiske sager
v/ chefjurist Nikolaj Schulz

Vi møder fremtiden – strategisk og kommercielt
v/ næstformand Niels Hauge Mikkelsen og direktør Kim Koch

18.00 Middag.

Vi forbeholder os retten til ændringer i programmet.

_________________________________________________________________________

GENERALFORSAMLING

a) Valg af dirigent, stemmetællere og referent

b) Formandens beretning

c) Debat

d) Aflæggelse af foreningens regnskab til godkendelse

e) Fremlæggelse af budget for indeværende år

f) Forslag fra medlemmer. Forslag skal stilles skriftligt og være formanden i hænde senest 8 dage inden generalforsamlingen

  • Nye vedtægter for Bæredygtigt Landbrug – indstillet af bestyrelsen. Et eksemplar af de foreslåede vedtægter kan rekvireres via kontoret på e-mail: info@blb.dk

g) Valg til bestyrelsen

På valg er:

  • Peter Rosendal
  • Peter Kiær
  • Jørgen Brønd
  • Ann Louise Worsøe Jørgensen
  • Klaus Aage Bengtson
  • Thomas Jensen

Alle er villige til genvalg.

Forslag til bestyrelsen stilles skriftligt med skriftligt samtykke fra kandidaten og være formanden i hænde senest 8 dage inden generalforsamlingen.

h) Valg af folkevalgte revisorer

i) Eventuelt


Scroll to Top