Kun en uge efter den længe ventede Svarer-rapport bliver præsenteret og derefter skal indgå i forhandlingerne om en mulig klimaafgift i landbruget, holder Bæredygtigt Landbrug generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole i Horsens.
Det sker onsdag den 28. februar 2024, hvor professor Michael Svarer kommer og gør os klogere på indsatsen med at fastlægge rammerne for en ensartet beskatning af alle klimaudledninger frem mod 2030. Det gør han med indlægget “Arbejdet med en grøn skattereform for landbruget”.
– Vi glæder os over, at Michael Svarer, som har stået i spidsen for arbejdet, kommer og holder indlæg for de fremmødte til vores generalforsamling blot en uge efter, at rapporten præsenteres. Timingen kunne ikke have været bedre, siger formand Peter Kiær og fortsætter:
– Med programmet er der virkelig lagt op til en dag med fremtidens landbrug i fokus, så kom og bak op, lyder opfordringen.
Second Opinion og vandløb
Foruden generalforsamlingen med formandens beretning, regnskab og valg er der programsat en række andre faglige indlæg fra Bæredygtigt Landbrugs medarbejdere.
Vores faglige direktør stiller i sit indlæg spørgsmålet ”Hvorfor hører vi ikke mere om Second Opinion?”. Desuden vil han fortælle om, hvad de nye vandområdeplaner betyder for dig.
Gårdejer Ulrik Lunden besvarer spørgsmålet: Hvorfor siger vi nej til frivillige aftaler om grundvand, BNBO og indsatsplaner?
Også Bæredygtigt Landbrugs chefjurist, Nikolaj Schulz, har fokus på vand, når han holder indlægget ”Lad vandløbene løbe og andre løbende juridiske sager”.
Derudover sætter direktør Kim Koch og næstformand Niels Hauge Mikkelsen ord på, hvordan Bæredygtigt Landbrug møder fremtiden – strategisk og kommercielt.
Der er selvfølgelig også rig mulighed for at debattere på dagen.
– Det skal være plads til debat, når vi samles. Der er nok at vende, når man kigger ind i 2024. Det bliver politisk et udfordrende år, hvor vi fortsat skal arbejde for, at vores stemme bliver hørt på den ene eller anden måde, så vi dermed kan sikre bedre rammevilkår for alle landmænd, siger Peter Kiær.
Dagen begynder med frokost klokken 12.00 – og rundes af med middag klokken 18.00.
Derfor er det nødvendigt med tilmelding til generalforsamlingen. Tilmeld dig her.
Program:
12.00 Frokost.
13.00 Arbejdet med grøn skattereform for landbruget v/ professor Michael Svarer
14.00 Generalforsamling (se særskilt program)
Kaffepause indlagt
17.00 Indlæg fra Bæredygtigt Landbrug
Hvorfor hører vi ikke mere om Second Opinion, og hvad betyder de nye vandområdeplaner for dig? v/ faglig direktør Jørgen Evald Jensen
Hvorfor siger vi nej til frivillige aftaler om grundvand, BNBO og indsatsplaner? v/ gårdejer Ulrik Lunden
Lad vandløbene løbe og andre løbende juridiske sager
v/ chefjurist Nikolaj Schulz
Vi møder fremtiden – strategisk og kommercielt
v/ næstformand Niels Hauge Mikkelsen og direktør Kim Koch
18.00 Middag.
Vi forbeholder os retten til ændringer i programmet.
_________________________________________________________________________
GENERALFORSAMLING
a) Valg af dirigent, stemmetællere og referent
b) Formandens beretning
c) Debat
d) Aflæggelse af foreningens regnskab til godkendelse
e) Fremlæggelse af budget for indeværende år
f) Forslag fra medlemmer. Forslag skal stilles skriftligt og være formanden i hænde senest 8 dage inden generalforsamlingen
- Nye vedtægter for Bæredygtigt Landbrug – indstillet af bestyrelsen. Et eksemplar af de foreslåede vedtægter kan rekvireres via kontoret på e-mail: info@blb.dk
g) Valg til bestyrelsen
På valg er:
- Peter Rosendal
- Peter Kiær
- Jørgen Brønd
- Ann Louise Worsøe Jørgensen
- Klaus Aage Bengtson
- Thomas Jensen
Alle er villige til genvalg.
Forslag til bestyrelsen stilles skriftligt med skriftligt samtykke fra kandidaten og være formanden i hænde senest 8 dage inden generalforsamlingen.
h) Valg af folkevalgte revisorer
i) Eventuelt