Bæredygtigt Landbrug taler landbrugets sag på Folkemødet

Det meste af Bæredygtigt Landbrugs bestyrelse deltager i denne uge i Folkemødet på Bornholm. Her vil bestyrelsesmedlemmerne netværke, tale landbrugets sag og fortælle om den omstilling, som landmændene altid har været i gang med

bornholm-13

De næste dage indtager meningsdannere, beslutningstagere og interesseorganisationer Bornholm for at deltage i Folkemødet 2024. Det gør sig også gældende for Bæredygtigt Landbrugs bestyrelse, som de kommende tre dage vil tale landbrugets sag på Folkemødet.

– Vi skal følge med og deltage i debatten om vores erhverv. Derfor er det oplagt at være med på Folkemødet, hvor vi kan tale med kritikere, meningsdannere, politikere, organisationer og universiteter. Alt er samlet på et sted, så vi får travlt, siger formand Peter Kiær.

Han vil fortælle alle de positive historier om landbruget og gøre alt, hvad han kan, for at klæde meningsdannere og beslutningstagere på med faglige indspark. Ligeledes vil bestyrelsesmedlemmerne være med ved forskellige debatter, hvor de vil forsøge at påvirke debatterne i en landbrugsfaglig retning.

– Hele formålet med besøget på Folkemødet er at få vendt historien om dansk landbrug. Her har vi muligheden for at komme med indspark og historier, som nuancerer tonen om vores erhverv og gør billedet af dansk landbrug mere retvisende, siger Peter Kiær.

Netværk er vigtigt
Også vores bestyrelsesmedlem Peter Rosendal pakker kufferten og indtager Folkemødet, som han tidligere har deltaget i. Han mener, at det er en oplagt mulighed for at netværke.

 – Vi har brug for at netværke med dem, som vi ikke ser til dagligt. Det er givtigt, når vi kan tale og debattere med dem, som vi er enige med, men også i høj grad dem, vi er uenige med – og det har vi mulighed for på Folkemødet, siger Peter Rosendal.

Han har kigget hele programmet igennem og forberedt sig på hvilke debatter, han påtænker at overvære. Det kan ofte munde ud i en god samtale efter en debat, hvor han oplever, at man kan tale videre og dele synspunkter – og faktisk nogle gange få modstandere til at se anderledes på et emne.

– Jeg tager til Folkemødet som landmanden Peter Rosendal, men jeg har kasketten fra Bæredygtigt Landbrug med, så jeg har den faglige rygstøtte og kan tale landbrugets sag i forskellige debatter, fortæller Peter Rosendal.

Han oplever også, at de mange samtaler på Bornholm kan afføde nye samarbejder, som man kan have gavn af på senere tidspunkter. Også Peter Kiær kigger fremad og påtænker, at han får travlt efter Folkemødet.

– Hvis vi er flittige, kan vi både få talt med rigtig mange mennesker på Folkemødet, men mest af alt kan vi få kontakter, som vi kan tale videre med, når vi kommer hjem, siger formanden.

Folkemødets program begynder på torsdag. Du kan følge med på Bæredygtigt Landbrugs Facebook og Instagram, hvor bestyrelsen vil tage jer lidt med rundt.  

Scroll to Top