Økologisk Landsforening glad for BL-samarbejde

Det er ikke kun Bæredygtigt Landbrug, som glæder sig over samarbejde med Økologisk Landsforening (ØL) om miljøfokusområder (MFO). Bestyrelsesmedlem i ØL, Kim Qvist, fortæller til BL, at samarbejdet bestemt også giver mening for økologerne

kim-oekologisk

I sidste uge kunne I læse, at Bæredygtigt Landbrug har indgået et lidt usædvanligt samarbejde med Økologisk Landsforening. Samarbejdet udgør et fælles initiativ om et brev til miljø- og fødevareministeren, hvor man nærer ønske om at lade landskabselementer tælle som miljøfokusområder og dermed opfylde MFO-kravet.

Brevet til miljø- og fødevareministeren, Esben Lunde Larsen (V), er underskrevet af BL’s formand Flemming Fuglede Jørgensen og formand Per Kølster fra Økologisk Landsforening. Her gør de ministeren opmærksom på, at 17 lande i dag anvender landskabselementer til at opfylde MFO-kravet, og at de to organisationer stiller sig uforstående overfor, at Danmark ikke gør det samme.

BL’s bestyrelsesmedlem, Karin Dinesen, som har formidlet det fælles brev til ministeren, kalder samarbejdet med Økologisk Landsforening for; ”helt naturligt, når vi har fælles interesser.”

Der er intet kontroversielt ved samarbejde med BL

BL har i samme forbindelse spurgt Økologisk Landsforening, hvad de tænker om det umage samarbejde – og her lyder jargonen tilnærmelsesvis ens.   

”Vi ser ikke noget kontroversielt i samarbejdet, bare vi ved, hvad vi kan være enige om, og hvad vi ikke kan være enige om. Vi har så stærke interesser i at få dansk landbrug på en anden kurs, at alle, der vil den anden kurs, hvor vores værdier er tilstede, dem samarbejder vi med. Det er ikke det samme som, at vi er enig med BL i alt, hvad de foretager sig – det er vi langt fra,” forklarer bestyrelsesmedlem Kim Qvist.

Det er altså ikke bare et samarbejde, som BL har tvunget ned over hovedet på Økologisk Landsforening. Det er nærmere en solstrålehistorie, hvor uenige parter faktisk godt kan blive enige om nogle ting og dermed skabe et samarbejde, der er til glæde for den brede linje.

Se også paneldebat om bæredygtighed fra Realdanias Landbrugsforum på Hverringe Gods, hvor BL’s direktør bestemt ikke er enig med Økologisk Landsforening.

Af Ditte Birkebæk, dib@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top