Ingen kritiske spørgsmål til miljølobbyen

Når Danmarks Radio sædvanen tro følger op på skriverier i Politiken, sker det naturligvis ved at holde mikrofonen for Ella Maria Bisschop-Larsen, Maria Reumert Gjerding og Ida Auken...

høst-mejetærsker

Af Povl Solmer Frank, Svanevej 4, Vojens

I sidste uge havde en landmand fået optaget en kronik i dagbladet Politiken med overskriften: “Hold nu op med at tro, at økologi er vejen frem”.

Kronikkens forfatter, landmand Knud Jeppesen, skrev bl.a.:

Ukritiske journalister

“Jeg skriver denne kronik i frustration over, at vi, der driver et moderne landbrug efter den sidste nye viden, hele tiden skal mistænkeliggøres af miljø-og naturorganisationer, visse politikere, meningsdannere og andet godtfolk, som får deres synspunkter fremført af ukritiske journalister – især på tv”.

De afleverer bare den sædvanlige salve – uden reaktion fra studieværten

Som det ofte er tilfældet, følger Danmarks Radio op på, hvad der skrives i Politiken.

Det skete i P1 Debat. Der blev skabt telefonisk kontakt til forskellige kronikører og andre.

Henvendelse blev også rettet til Ella Maria Bisschop-Larsen, formand for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, Enhedslisten, og Ida Auken fra Det Radikale Venstre. På spørgsmålet om, hvad de mente om kronikken, fik man intet svar. Derimod gav de sig selv nok en gang lejlighed til at aflevere den velkendte salve om dansk landbrugs medvirken til alverdens ulykker.

Ingen reaktion fra journalisten i P1 Debat…

Kronikken burde trykkes alle vegne

Hele kronikken burde trykkes i alle landets dagblade. Det sker sikkert ikke, så lad mig slutte med nok en sekvens fra kronikken:

“Som moderne landmand er jeg dødtræt af at blive mistænkeliggjort. Vi er supereffektive, topmoderne og beskæftiger knap 200.000 mennesker. Vær dog glade for det!”.

(Indlægget har også været bragt i dagbladet JydskeVestkysten. Skribenten har givet tilladelse til, at det ligeledes bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Knud Jeppesens kronik kan i øvrigt læses HER).

Scroll to Top