Folketingsvalget: Farvel og goddag til venner af landbruget

Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup ærgrer sig over at miste den altid fakta-insisterende LA-politiker Carsten Bach

carsten-bach

Vælgernes dom ved onsdagens folketingsvalg betød et farvel til en af landbrugets ivrigste fortalere på tinge – Liberal Alliances Carsten Bach – og det ærgrer Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup:

”Carsten har hele vejen igennem været en seriøs samarbejdspartner for landbrugets organisationer”, siger Hans Aarestrup.

”Jeg er imponeret over, hvordan han i mange tilfælde har turdet at tale folkestemningen imod, blandt andet når vi taler om pesticidfund og landbrugs-restriktioner. Carsten har tilhørt en lille gruppe af politikere på Christiansborg, som har forstået mange af de faglige sammenhænge, og dén slags har Christiansborg i dén grad brug for. Hans råderum blev i den seneste tid begrænset af, at han var medlem af et regeringsparti. Jeg håber ikke, vi har hørt det sidste til Carsten Bach i dansk politik”, tilføjer BL-direktøren.

Genvalg til Lise Bech

Mens mange landmænd landet over vil begræde Carsten Bachs exit fra Folketinget, glæder lige så mange sig med garanti over Lise Bechs genvalg. Den nordjyske DF’er har været ekstremt vedholdende i flere sager, hvor hun ikke har været bleg for at tale systemet imod – og kan altså se frem til endnu en valgperiode i det danske parlament.

Det samme gælder diverse Venstre-folk, der er kendt som mangeårige fortalere for bedre rammevilkår i landbruget: Eva Kjer Hansen, Erling Bonnesen, H.C. Schmidt, Kristian Pihl Lorentzen samt den evige embedsmands-kritiker Preben Bang Henriksen.

Ung LA-løve skaber håb

Også blandt de nyvalgte er der håb for det gamle landbrugserhverv og ikke mindst den moderne og vidensbaserede udgave af landbruget: Alex Vanopslagh er valgt for Liberal Alliance og nævnes ligefrem som ny partileder efter Anders Samuelsens fratræden. Vanopslagh har tidligere gjort sig bemærket med et forslag i Københavns Borgerrepræsentation om, at kommunen bør købe konventionelle fødevarer i stedet for økologiske – af hensyn til klimaet. Et forslag, som det røde flertal i det københavnske bystyre imidlertid ikke brød sig om – dét kan du læse mere om via linket HER. I LA’s folketingsgruppe har også den genvalgte Henrik Dahl gjort sig positivt bemærket omkring landbrug.

Det yderst landbrugsvenlige parti Nye Borgerlige er i øvrigt nu en del af Folketinget med fire mandater. Desværre lykkedes det ikke for partiets fynske spidskandidat – den engagerede landbrugsordfører Klaus Kroll – at opnå valg.

BL-formandens hilsen til de folkevalgte

Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen har for længst ønsket både de genvalgte og nyvalgte folketingsmedlemmer tillykke med valget.

Det gjorde han med en påmindelse om, at ikke bare landmændene og planterne har brug for tilstrækkelige mængder gødning – det har samfundet som sådan også. Du kan læse formandens indlæg HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top