Vandværksfolk bliver klogere på landbrugets sprøjtemidler

Ikke mindst efter skandalen omkring vandværkernes egen brug af pesticidet Prefix er der god grund til at lære om landbrugets skånsomme midler

ryegaard-2016-5

Alle med interesse for det moderne landbrug kan bestille og overvære en såkaldt sprøjte-demonstration på det sjællandske gods Ryegaard.

Godset, der fungerer som demonstrations-landbrug for Dansk Planteværn (paraplyorganisationen for danske pesticid-importører og -producenter), havde forleden besøg af sekretariatet fra foreningen Danske Vandværker. Her kunne de fremmødte høre sprøjtefører Laurits Casper Nielsen fortælle om plantebeskyttelse af godsets afgrøder.

Landbruget gjort til syndebuk

Besøget fra Danske Vandværker bliver ikke mindre interessant efter Bæredygtigt Landbrugs afsløring af, at vandværkerne selv har brugt bl.a. pesticidet Prefix – med nedbrydningsstoffet BAM – på egne boringer.

Sløjfningen af boringer er således blevet brugt som politisk argument for at indføre såkaldt boringsnære beskyttelsesområder, men vandværkerne har altså samtidig holdt mund med, at de selv har brugt pesticider på boringerne. Og man har endda – som begrundelse for sløjfningen af diverse boringer – brugt landbruget som syndebuk.

Book selv en sprøjte-demonstration

Forhåbentlig er vandværksfolkene nu blevet endnu klogere ikke bare på egne synder – men også på, hvor både effektive og skånsomme landbrugets planteværnsmidler er.

Hvis du har lyst til at booke en sprøjtedemonstration på Ryegaard, kan du skrive til Dansk Planteværns kommunikationschef Jakob Tilma på mailadressen jti@plantevaern.dk

Se videoen – hvor Danske Vandværker besøger Ryegaard – via linket HER.

Du kan læse mere om vandværks-pesticidskandalen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top