Bonnesen: Regeringen i ideologisk frontalangreb på landbruget

Venstre-ordfører langer ud efter den socialdemokratiske regering ovenpå nye krav om efterafgrøder

Møde på Christiansborg

Landbrugspakken virker – og landmændene gør, hvad de kan, for at leve op til målsætningerne.

Sådan lyder det fra Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen – efter at den socialdemokratiske regering kræver nye efterafgrøder eller lignende kvælstofreducerende tiltag. Regeringens udspil kommer oven i købet samtidig med, at Novana-rapporten – den årlige status for natur og vandmiljø – beretter om en faldende kvælstofudledning.

Ingen grund til nye hårde krav

”På trods af det ser vi nu S-regeringen og miljøministeren gå ud med et ideologisk frontalangreb med nye krav til landmændene. Det er meget, meget mærkeligt. Kvælstofudledningen falder, og alligevel angriber S-regeringen nu landmændene med nye hårde krav”, siger Erling Bonnesen til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside.

Selvfølgelig skal landbrugsdriften optimeres

Venstre-ordføreren frygter, at regeringens politik ikke kan undgå at få konsekvenser for landmændene og fødevaresektoren med tab af arbejdspladser og eksport til følge.

”Landmændene er godt i gang med den grønne omstilling og leverer med faldende tal i kvælstofudledning, grøn biogas samt udtagning af lavbundsjorde til fordel for klimaet. Alligevel angriber S-regeringen landmændene. Det er helt unødvendigt. I stedet burde man samarbejde med landmændene og komme videre med de planer, der allerede er lagt samt sætte mere fart på og mere gang i forskning og udvikling af fremtidens nye metoder og virkemidler – f.eks. præcisionslandbrug m.v., der kan superoptimere landbrugsdriften også til gavn for klimaet, naturen og miljøet”, siger Erling Bonnesen.

Du kan læse Bæredygtigt Landbrugs reaktioner på kravet om nye efterafgrøder HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top