Kritik af miljøminister tager til

Formand for landboforening er enig med Bæredygtigt Landbrug, der kritiserer Lea Wermelin for ikke at lytte til vandrådene

oversvoemmelse-1

Hvor er borgerinddragelsen, som er krævet i Vandrammedirektivet? Hvor er respekten for de mange lokale vandråds arbejde?

Sådan spurgte Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlem Peter Rosendal forleden i et læserbrev – efter at miljøminister Lea Wermelin (S) havde annonceret, at hun nu vil have 500 kilometer vandløb ind i vandplanerne igen. Det skete med et minister-pennestrøg og som modsvar til den tidligere regerings beslutning.

Kritikken fra Bæredygtigt Landbrug bakkes nu op af Hans Gæmelke, formand for Djursland Landboforening. Han har sendt et åbent brev til Lea Wermelin:

”Vandrådene rundt om i landet bruger tid og kræfter på at blive enige, så ministeren får et solidt lokalt kvalificeret indspil. Hvis man ikke lytter til vandrådene, hvorfor så have dem?”, spørger Hans Gæmelke.

Han opfordrer således til at vende tilbage til fagligheden og de gode saglige synspunkter:

”Jeg håber, at vandrådene får de beføjelser, som de har fortjent. Der sidder rigtig mange gode og lokale kræfter i vandrådene rundt om i landet”, lyder det.

Effektivt Landbrug har skrevet om Hans Gæmelkes åbne brev, det kan du læse om i artiklen HER. Peter Rosendals indspark kan ses HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top