Mink-farcen fortsætter

Bæredygtigt Landbrug protesterer fortsat mod den måde myndighederne håndterer Corona-krisen i pelsdyrbesætninger

minkgaard-high-res

Mink-aktion er både overilet og uretfærdig, sagde direktør Hans Aarestrup, da myndighederne begyndte at aflive mink og formand Flemming Fuglede Jørgensen understregede, at Bæredygtigt Landbrug kræver, at alle avlerne får fuld erstatning, også for driftstabet. 

Nu kommer det mere og mere frem, hvad formanden også understregede, nemlig at aktionen overfor minkavlerne risikerer at øge smitterisikoen. 

I nyhedsmediet ”Vores Jammerbugt” fortælles om minkavler Thorbjørn Jepsender finder løse mink på farmen, når han skal fodre efter at myndighederne har tilbragt dagen med at aflive mink på hans farm. Jepsen har filmet, hvordan der så ud, da han kom. Der var flere mink er løse – andre sad i fælder. Minkavleren mener, at det er dyreetisk forkasteligt, ligesom der er en større smitterisiko, når der efterlades løse mink. 

Samtidig understreger Thorbjørn Jepsen, at det kommer til at tage alt for lang tid og koste mange penge, på den måde aflivningen foregår. Hvorfor han ikke selv kan få lov at stå for aflivningen, forstår han ikke. 

Myndighedernes håndtering af sagen efterlader flere spørgsmål, end den besvarer. 

Du kan se Bæredygtigt Landbrugs tidligere omtaler HER og HER. 

Artiklen fra ”Vores Jammerbugt kan ses HER – der er også et link til Thorbjørn Jepsens video. 

Af Anne-Marie Glistrup, amg@baeredygtigtlandbrug.dk 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top