Læs succeshistorien om landmænd der fik deres afvanding tilbage

Landmand Søren Vestergaard har tidligere fortalt om Værebro Å på BL-stormøde, og nu fortæller også Maskinbladet historien

vandløb-høj-vandstand

“I dag har vi et vandløb, der fungerer!”

Så kort kan det siges – og sådan lyder derfor et af citaterne fra landmand Søren Vestergaard i Maskinbladets artikel om, hvordan en ond spiral blev brudt, da lodsejere langs den sjællandske Værebro Å sikrede både ordentlig afvanding samt et bedre miljø. Det var en ændring i grødeskærings-praksis, der gjorde underværker.

Du kan læse Maskinbladets artikel via linket HER.

Søren Vestergaard har tidligere skrevet et indlæg om, hvordan bl.a. Bæredygtigt Landbrug hjalp med at få vandløbet tilbage – dét indlæg kan du læse HER.

Han har også tidligere i et stuvende fyldt konferencerum fortalt om sin stædige kamp – nemlig da Bæredygtigt Landbrug arrangerede stormøde i forbindelse med NutriFair-messen i Fredericia – du kan læse et referat af dét møde via linket HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top