BL’s æresmedlem på tv: Spildevands-forurening burde få konsekvenser for kommuner

Knud Jeppesen fortæller på TV Syd om den åbenlyse forskelsbehandling, der er i forhold til private og offentlige aktører

knud-jeppesen

TV Syd fortsætter – med baggrund i Bæredygtigt Landbrugs aktindsigter – afsløringerne om de kommunale spildevands-forureninger. Senest har den regionale tv-station interviewet Jelling-landmanden Knud Jeppesen.

Han er mildest talt utilfreds med, at når landmænd overtræder miljøreglerne, vanker der bøder, mens det er ganske anderledes i forhold til kommunerne, der ganske gratis får lov til at lukke lort fra kloakkerne direkte ud i vandmiljøet.

”Det kan ikke passe, at én del af samfundet styres så regelret, og ikke den anden”, fortalte Knud Jeppesen i nyhedsudsendelsen fredag aften – hvor Bæredygtigt Landbrugs æresmedlem også slog til lyd for konkrete sanktionsmuligheder i forhold til kommunerne.

Miljøminister Lea Wermelin (S) kaldte det i udsendelsen ”for dårligt”, at de syd- og sønderjyske kommuner ikke indberetter deres forureninger. Hun forklarede, at hun allerede har sat ”en række initiativer i gang” – og glædede sig over, at det nu er blevet en pligt at indberette udledningerne.

Du kan læse mere om den nyeste udvikling i sagen via artiklen HER samt se det omtalte nyhedsindslag HER. Du kan også se en reaktion fra Bæredygtigt Landbrug på TV Syds serie om de kommunale spildevands-forureninger HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top