BL-medlem eksperimenterer gerne med sit foder

Vestjyden Poul Uhrenholt Jensen har ifølge Verdens Bedste Fødevarer et gødningsregnskab, som de fleste landmænd må misunde ham

Uhrenholt-4

Konkurrencedygtigt dansk proteinfoder af muslinger fra European Protein kan være vej til renere vandmiljø og kan erstatte importeret soja – lyder det i en artikel på Verdens Bedste Fødevarers hjemmeside.

Her fortæller den 75-årige griseproducent Poul Uhrenholt Jensen – som også er medlem af Bæredygtigt Landbrug – om mange års positive resultater med selv at fermentere soja og hjemmedyrkede hestebønner samt restprodukter og bruge det som grisefoder.

Han smager selv på foderet

”Jeg har altid smagt på mit foder hver dag. Og hvis jeg ikke kan lide det, så kan grisene nok heller ikke. De ligner os mere, end vi tror, og derfor kalder jeg dem også grise – ikke svin”, siger Poul Uhrenholt Jensen.

Det fermenterede foder har givet ham mange fordele. Både når det gælder kvælstof og fosfor, har han tal i sit gødningsregnskab, som de fleste landmænd må misunde ham.

Protest blev trukket tilbage

Faktisk ligger Tarm-landmanden 9,9 procent under normen, når det gælder kvælstof. Og når det gælder fosfor, så kom der i forbindelse med en VVM-ansøgning i 2015 først en protest fra den rådgivende agronom fra Danmarks Naturfredningsforening. Men da denne så regnskabet, blev protesten straks trukket tilbage.

”Jeg får alt det kvælstof, jeg skal bruge til mine marker, og jeg er gået helt ned i fosforindhold, så jeg tilfører et kilo mindre, end jeg fjerner med afgrøden per hektar”, lyder det fra Poul Uhrenholt Jensen.

Læs mere om Poul Uhrenholt Jensen

Du kan læse hele artiklen fra Verdens Bedste Fødevarers hjemmeside via linket HER.

Hvis du vil vide mere om Poul Uhrenholt Jensen og ikke mindst hans opbakning til Bæredygtigt Landbrug, kan du blive klogere ved at læse artiklerne fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top