Mistanke om endnu en omgang statslig dyremishandling

Kreaturer er angiveligt blevet vanrøgtet af Naturstyrelsen udenfor Randers, og nu er ordensmyndigheden på sagen

Miljø og Fødevareministeriet

Landmænd skal – naturligvis – behandle deres dyr ordentligt og bliver – selvfølgelig – straffet hårdt, når det ikke er tilfældet.

Men der ser ud til at være andre regler for levende skabninger, når disse er i statens varetægt.

Samtidig med at miljøminister Lea Wermelin (S) har varslet nye såkaldte naturnationalparker, hvor landbrugsdrift forbydes, og hvor dyr hegnes inde uden at blive fodret, offentliggøres løbende sager om statslig dyremishandling. Skrækeksemplet er fra Mols, hvor fire køer og to stude døde af sult, ligesom der blev rapporteret om flere sultbetingede aborter, mens dyrene var i statens varetægt.

Nu er det ved Fussingø udenfor Randers, at kreaturer efter sigende vanrøgtes. Både dyr og indhegning tilhører Naturstyrelsen, der derfor er blevet meldt til politiet af Foreningen stop vanrøgt af dyr.

”Det er som om, det er blevet en hel religion for mange, at dyr ikke skal fodres. Men det kan ikke passe, at man i Danmark anno 2021 behandler kreaturer på den måde”, siger Dorthe Brauner Jensen fra foreningen.

Du kan læse mere om sagen i omtalen fra Randers Amtsavis HER, ligesom Maskinbladet beskæftiger sig med emnet HER.

Hvis du vil vide, hvad Bæredygtigt Landbrug mener om statslig dyremishandling, kan du blive klogere via pressemeddelelsen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top