Dansk Planteværn blander sig i debat om DR-dokumentar

Miljøstyrelsen burde have været inddraget for at sætte udsendelsens pointer i perspektiv, lyder det fra pesticidimportører og -producenter

drikkevand

”Vi bakker op om faktuel viden og en nuanceret debat. Derfor er det relevant at inddrage kilder fra uvildige organisationer, herunder Miljøstyrelsen, for at sætte udsendelsens pointer i perspektiv”.

Sådan lyder det fra Dansk Planteværn – der er paraplyorganisation for de danske pesticidimportører og -producenter – ovenpå Danmarks Radios dokumentarserie kaldet ”Byen med det giftige vand”. En dokumentar om nordfynsk vand, der trods programmets titel i øvrigt slet ikke er giftigt…

”Landbrugets nutidige brug af pesticider beror på godkendte midler, der har gennemgået faglige og grundige vurderinger hos de danske myndigheder, inden de bliver godkendt til brug – og det i mængder, som er meget lavere end tidligere. Det er da også et nedbrydningsprodukt fra et ukrudtsmiddel, der ikke har været i brug i mere end 25 år, der har overskredet den politisk fastsatte kravværdi i Krogsbølle. Det er ærgerligt, hvis programmets seere fejlagtigt bliver efterladt med et indtryk af, at landbrugets nutidige anvendelse af pesticider forurener vores drikkevand”, hedder det i meddelelsen fra Dansk Planteværn.

Du kan læse mere på Dansk Planteværns hjemmeside via linket HER.

Bæredygtigt Landbrug var sammen med foreningen Bæredygtig Grundvandsbeskyttelse de første til at reagere på DR-dokumentaren – se BL-formand Peter Kiærs indvendinger HER.

Da jule- og nytårsferien var overstået, og dokumentarseriens første del var blevet vist på gammeldags flow-tv, fulgte også Landbrug & Fødevarer trop, dén reaktion kan du læse om i Landbrugsavisens omtale HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top