Danske, svenske og tyske landmænd skal teste nyt mirakelmiddel

Udledningen af metan kan mindskes med omkring en tredjedel som følge af fodertilsætningsstof, der også får ros af Bæredygtigt Landbrug

køer-i-stald

Arla og den hollandske ingredienskoncern Royal DSM er klar med et nyt omfattende pilotprojekt, hvor landmænd på tværs af tre europæiske lande skal teste brugen af et nyt metan-reducerende fodertilsætningsstof på 10.000 malkekøer.

Global forskning og tidligere forsøg på gårde har påvist en reduktion i udledningen af metan på cirka 30 procent uden påvirkning af dyrevelfærden. Pilotprojektet er et bevis på virksomhedernes engagement i at skabe en bæredygtig fremtid for mejeriproduktion, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Landmænd på flere end 50 gårde i Danmark, Sverige og Tyskland deltager i projektet og vil dele praktisk erfaring med brugen af tilsætningsstoffet i foder til de mange malkekøer.

Du kan læse Maskinbladets omtale af nyheden fra Arla via linket HER samt se Landbrugsavisens dækning HER og Effektivt Landbrugs artikel om emnet HER. AgriWatch beskriver desuden nyheden i teksten HER.

Sensationen omkring det metan-reducerende vidundermiddel er et godt eksempel på, hvordan innovation og udvikling hele tiden flytter landbruget i den rigtige retning, også klimamæssigt. Bæredygtigt Landbrugs faglige konsulent Jens Lund Pedersen har derfor forleden rost initiativet og nævnt det som endnu et eksempel på, at nu må politikernes og meningsdannernes heksejagt på kød stoppe.

Du kan se Jens Lund Pedersens læserbrev om sagen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top