Truende CO2-afgift tvinger erhvervslivet til at sætte investeringer på pause

Proteinfabrik dropper trods godt regnskabsår at udvide produktionen i Danmark takket være udsigt til ulige konkurrencevilkår

penge1000x400

”Vi forstår godt, at der skal være en CO2-afgift, men det skal være på fælles vilkår. Hvis man sætter CO2-afgiften op i Danmark og ingen andre steder, så dør vi i Danmark!”

Så utvetydigt formulerer Jens Legarth – adm. direktør for proteinfabrikkerne Fermentationexperts og European Protein – sig i Effektivt Landbrug.

Direktøren efterlyser ikke bare en snarlig afklaring om fremtiden, når det gælder den truende CO2-afgift – men også at det bliver under nogle forhold, der kan garantere selskabets fortsatte eksistens i Danmark.

Virksomhedens produktion har allerede i dag et internationalt set lille klimaaftryk, og det er ikke muligt at komme længere ned. Nu må man sætte investeringerne i Danmark på pause, selv om der er godt gang i butikken med bl.a. et aktuelt godt regnskabsår. For hvis de danske svineproducenter får umulige vilkår – og udenlandske kunder kan finde deres varer billigere andre steder end i Danmark – hvorfor skulle man så fortsætte med at producere herhjemme, spørger Jens Legarth.

Du kan se mere i Effektivt Landbrugs artikel HER.

Bæredygtigt Landbrugs holdning til en kommende CO2-afgift kan du blive klogere på bl.a. via de to læserbreve HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top