BL-formand glad for input på årets sommermøder

Peter Kiær og resten af Bæredygtigt Landbrugs ledelse fik også på Holmegaard Gods torsdag aften masser af inspiration med hjem

holmegaard-møde-6

Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær kommunikerer dagligt med foreningens medlemmer via telefon og mail eller mere indirekte via hjemmeside, facebook, landbrugspresse, lokal- og landsdækkende aviser samt elektroniske medier som radio og tv.

Men allerbedst er kontakten til landmændene via de årlige, traditionsrige sommermøder, der fandt sted i den forgangne uge.

”Det dér med at se folk i øjnene, når du taler og lytter til dem, dét er altså noget særligt”, fastslår Peter Kiær.

Torsdag aftens møde på Holmegaard Gods afsluttede ugens række af sommermøder. På det sjællandske træf mødte godt og vel 100 mennesker op for at høre faglig konsulent Jens Lund Pedersen (om bl.a. klimafremskrivninger, metan og lattergas), faglig direktør Jørgen Evald Jensen (om eksempelvis vandplaner og den ufaglige udtagning af lavbundsjord) plus chefjurist Nikolaj Schulz (om diverse retsopgør samt om nødvendigheden af enkelte bedrifters høringssvar i relation til Vandområdeplanerne 2021-2027). Chefjuristen berørte også en lokal vandløbssag, hvor den lokale bonde ligeledes opnåede lidt taletid på aftenens møde og fik sagt, at han føler stor taknemmelighed i forhold til Bæredygtigt Landbrug.

Flere af tilhørerne i salen spurgte og kommenterede undervejs, det gjaldt bl.a. Jørn Rasmussen med en utvetydig melding om det danske kvælstof-tyranni.

Men mange af de fremmødte havde tydeligvis også taget turen til det sjællandske gods for under pauserne at give input direkte til BL-formanden, når de nu – ansigt til ansigt – havde en oplagt mulighed for det.

”Ligesom i Nordjylland mandag aften og på Vestfyn tirsdag aften kommer folk hen til mig med henvendelser om alt muligt. Det kan være alt fra, at de er frustrerede over myndighedernes kontrolbesøg, til at de måske har gode forslag til nye tekster på vores kornvognsbannere”, fortæller Peter Kiær.

”Mange landmænd benytter åbenlyst en lejlighed som denne til at få en dialog med os og vores forening, og tro mig: Vi har brug for medlemmernes feedback. Vi har fået virkelig gode råd og brugbare input at arbejde videre med takket være denne møderække”, tilføjer formanden.

Et af højdepunkterne på det sjællandske sommermøde torsdag aften var – udover de velsmagende svineprodukter fra pølsevognen, naturligvis – oplægget om Holmegaard Gods ved værten, godsejer Christian Danneskiold Lassen.

Han – der ejer og driver Holmegaard Gods sammen med godserne Juellinge og Tryggevælde – gav under sin lille velkomsttale i Skovridersalen ikke så få stikpiller til de offentlige styrelser. Derefter tilbød godsets driftsleder Thomas Larsen sommermøde-deltagerne en rundvisning med have- og markvandring på de nærliggende arealer.

Den lokale bedrift lidt udenfor Næstved indbefatter omkring 1220 hektar landbrugsjord. Godset er på det seneste blevet ekstra eksponeret i fortrinsvis landbrugs- og politikerkredse takket være Bæredygtigt Landbrugs CarbonSpace-projekt.

Her dokumenterer BL takket være satellitmålinger på netop Holmegaard Gods landbrugets enorme CO2-optag. Ingen ringere end Folketingets miljø- og fødevareudvalg har forleden lagt vejen forbi godset for at høre mere om resultaterne, hvilket forhåbentlig får en positiv indflydelse på en kommende CO2-afgift.

Du kan læse mere om politikernes udvalgsstudietur til det sjællandske gods via artiklen HER.

Torsdagens sommermøde på Holmegaard Gods var som nævnt det tredje og sidste af årets BL-sommermøder. Det første og andet møde fandt tidligere på ugen sted på henholdsvis Oxholm Hovedgård ved Brovst samt på Kohavegaard udenfor Ejby, og disse møder kan du læse om i artiklerne HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst og foto)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top