Hollandsk landmand: Derfor protesterer vi!

Venstrefløjens krav om massive kvælstofreduktioner har fået de hollandske bønder på barrikaderne, fortæller engelsktalende landmand i videohilsen

Demonstration i Aarhus

”Vores problem kan blive jeres problem!”

Sådan lyder et af budskaberne i en video, hvor den hollandske landmand Jeroen van Maanen overfor omverdenen beretter om baggrunden for de aktuelle demonstrationer, blokader og protester i Holland.

Her har tusindvis af bønder med dertilhørende traktorer den seneste tid været på gaderne for at markere deres utilfredshed med de massive kvælstofreduktionskrav, som venstrefløjen i det hollandske parlament ser ud til at få igennem – tiltag der utvivlsomt vil tage livet af ikke mindst store dele af den hollandske husdyrproduktion.

Jeroen van Maanen fortæller i videoen – på engelsk – om, hvordan landbruget er blevet gjort til syndebuk i klimaspørgsmålet, selv om erhvervet tydeligvis er på rette spor, når det gælder mængden af udledninger.

”Vi er ikke problemet, vi er tværtimod en del af løsningen”, siger landmanden, som har været med til at føre an i protesterne.

Du kan se facebook-videohilsenen via linket HER.

Om de ret voldsomme hollandske demonstrationer kan du i øvrigt læse mere nyt i Effektivt Landbrugs artikler HER og HER samt i Landbrugsavisens dækning HER og HER. Landbrugspressen beretter bl.a. om, hvordan der måske nu viser sig et lille håb for de tusindvis af hollandske landmænd, som lige nu frygter for deres jord og bedrifter. Beregninger fra det hollandske finansministerium viser således, at hvis Holland når i mål med sine klimamål på andre områder, skal landmændene reducere deres kvælstofudledning meget mindre end hidtil antaget.

Det skal understreges, at illustrationen til denne artikel stammer fra en hjemlig demonstration, nemlig i Aarhus i november 2020.

Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside beskrev også den hollandske ballade i sidste uge, dén artikel kan du se herunder.

Hollandske landmænd i massive protester mod stram kvælstofregulering

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top