Minksagen: Kritiserede topembedsmænd sidder stadig i deres job

Hårde ord i Minkkommissionens beretning har ikke fået ansættelsesmæssige konsekvenser

folketinget-trappen

”Barbara Bertelsen har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger at drage hende til ansvar”.

Så kontant var meldingen, da Minkkommissionen den 30. juni offentliggjorde sin rapport om sagen vedrørende den ulovlige masseaflivning af danske mink. Statsministeriets departementschef var således en af ti topembedsmænd i flere ministerier, som blev udsat for hård kritik i den 1649 sider lange rapport, men indtil videre har de hårde ord ifølge Jyllands-Posten ikke fået nogle ansættelsesmæssige konsekvenser.

Også rigspolitichef Thorkild Fogde, departementschef i Justitsministeriet, Johan Legarth, og daværende departementschef i Fødevareministeriet, Henrik Studsgaard, blev i beretningen udpeget som personer, for hvem minksagen burde få konsekvenser i form af ansættelsessager.

De manglende konsekvenser får hård kritik.

Hvis du abonnerer på mediet, kan du læse mere i Jyllands-Postens originale artikel om emnet HER, mens Effektivt Landbrug og Maskinbladet ligeledes beskæftiger sig med sagen i teksterne HER og HER. Derudover kan du læse en artikel med en lignende vinkel herunder.

Dommer i Tamilsagen: Kritiserede embedsmænd bør suspenderes

I øvrigt afslører Berlingske, at den styrelse, der skal afgøre Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsens og ni andre ledende embedsmænds fremtid, er i gang med at ansætte en ny direktør. Og Barbara Bertelsen sidder minsandten i ansættelsesudvalget… Dén artikel kan du læse HER.

Apropos mink så har en ung nordjysk minkavler taget en chance og investeret et stort beløb i fortsat minkavl – selv om tilladelsen endnu ikke er givet. Det kan du læse mere om i Danmarks Radios omtale HER samt i Effektivt Landbrugs artikel HER.

Derudover beretter Landbrugsavisen om erstatninger til både minkavlere og følgevirksomheder, der igen-igen lader vente på sig. Læs mere i teksterne HER, HER, HER og HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top