Dommer i Tamilsagen: Kritiserede embedsmænd bør suspenderes

Departementschef Barbara Bertelsen skal ligesom resten af gruppen sendes hjem, lyder det fra pensioneret retspræsident ovenpå Minkkommissionens beretning

christiansborg-i-fuld-figur1000

”Jeg fatter det ikke. Almindelig anstændighed og praksis kræver – efter min mening – at de pågældende øjeblikkeligt bør suspenderes fra deres stillinger!”

Sådan skriver Torben Goldin i Berlingske om Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen samt de øvrige embedsmænd, som af Minkkommissionen har fået alvorlig kritik. Og skribenten er ikke nogen hr. hvem som helst. Torben Goldin er pensioneret retspræsident fra Retten på Frederiksberg og det eneste nulevende medlem af Undersøgelsesretten vedrørende Tamilsagen – der i sin tid kostede Schlüter-regeringen livet.

Fejltagelserne i minksagen har – understreger Torben Goldin – kostet både samfundet og minkavlerne millioner af kroner og i øvrigt påført sidstnævnte tabet af livsværk.

Hvis du abonnerer på Berlingske, kan du læse hele den pensionerede retspræsidents indlæg via linket HER.

Venstres politiske ordfører Sophie Løhde er også uforstående overfor de manglende konsekvenser i forhold til de stærkt kritiserede embedsmænd.

“I Danmark er det en helt grundlæggende værdi, at alle er lige for loven. Det gælder også embedsmænd. Og her kan ingen bare ignorere, at en lang række højtstående embedsmænd hver især, ifølge kommissionen, har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der foreligger grundlag for, at det offentlige søger dem draget til ansvar. Derfor forventer vi selvfølgelig en meget hurtig afklaring og udmelding fra Mette Frederiksen og regeringen. Alt andet er uholdbart i så alvorlig en sag”, siger Sophie Løhde til B.T.

Venstre-ordføreren, som også er formand for Folketingets såkaldte granskningsudvalg, har kaldt statsministeren til møde om minkskandalen. Det kan du læse mere om i B.T.’s artikel HER.

Bæredygtigt Landbrugs første reaktion på Minkkommissionens beretning – en pressemeddelelse – kan du se herunder. Derudover kan henvises til bl.a. læserbrevene HER og HER.

Bæredygtigt Landbrug: Hvad er du bange for, Mette?

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top