Vigtige hensyn tilsidesættes i regeringens naturnationalparker

Konceptet er ramt af både manipulation og manglende helhedssyn, lyder det fra såvel skov- og landskabsingeniør som folketingspolitiker

kristian-pihl-lorentzen

”Sammen med skovkyndige bekender vi os ikke til et rewilding-baseret natursyn med store græssende dyr bag hegn. I stedet bør regeringen iværksætte udvikling af en helhedsorienteret og balanceret naturnationalpark-plan for styrkelse af natur og biodiversitet”.

Sådan skriver Robert Olesen – som er skov- og landskabsingeniør og medlem af bestyrelsen for foreningen Bevar de danske skove – samt folketingspolitiker fra Venstre, Kristian Pihl Lorentzen, i et fælles læserbrev i Jyllands-Posten.

Dermed fortsætter kritikken af den socialdemokratiske regerings naturnationalpark-koncept – hvor jorden ikke må dyrkes, og hvor græssende dyr er hegnet inde og overladt til sig selv.

Anledningen til Robert Olesens og Kristian Pihl Lorentzens læserbrev er, at indsigelsesfristen for de tre naturnationalparker i Almindingen, Stråsø og Tranum netop er udløbet. De to læserbrevsskribenter anfører, at manipulation og manglende helhedssyn præger arbejdet med parkerne, og at regeringen og dens røde støttepartier har valgt at gennemtrumfe et komplet ensidigt og dyrt naturnationalpark-koncept, hvor en række vigtige hensyn er totalt tilsidesat.

Hvis du abonnerer på Jyllands-Posten, kan du læse hele teksten i læserbrevet via linket HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om det, som foreningen kalder statslig dyremishandling, kan du blive klogere på via pressemeddelelsen herunder.

BL: Statslig dyremishandling skal stoppe straks

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top