Dyrlæge langer ud efter fødevareminister

Han svarer jo ikke på noget som helst, siger Lotte Bøgedal om Rasmus Prehns reaktion på Erling Bonnesens dyrevelfærds-spørgsmål

Rasmus Prehn 2 - foto Steen Brogaard

”Fødevareministeren svarer jo rent faktisk ikke på noget overhovedet. For han henviser jo udelukkende til udtalelser fra Fødevarestyrelsen, og Fødevarestyrelsens holdning kender jeg kun alt for godt i forvejen!”

Sådan lyder det ifølge Effektivt Landbrug fra dyrlæge Lotte Bøgedal, som ellers i spænding havde ventet på svar på de spørgsmål omkring sikring af dyrenes rettigheder i naturparken Molslaboratoriet, som Venstres fødevareordfører Erling Bonnesen forleden havde stillet til Rasmus Prehn (S).

Det skete ovenpå en gruppe tyres jagt på og voldtægt af køer hen over flere dage i naturparken, en episode, som ingen tilsyneladende bliver stillet til ansvar for. Lotte Bøgedal er ellers ikke i tvivl om, at disse dyr – der altså er i menneskelig varetægt – har lidt overlast.

”Dyrene tilses kun på besætningsniveau, det opfylder ikke dyrevelfærdslovens krav. Dyr skal tilses på individniveau”, forklarer dyrlægen – hvis telefon ifølge eget udsagn var rødglødende i de dage, hvor de gentagne overgreb fandt sted.

Du kan læse mere om sagen i Effektivt Landbrugs artikel HER samt i omtalen fra forleden HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om det, foreningen kalder statslig dyremishandling, fremgår af pressemeddelelsen herunder.

BL: Statslig dyremishandling skal stoppe straks

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top