Miljøstyrelsen og virkeligheden

Jeg må give fortabt og ønske kontorchefen tillykke med bureaukratiets sejr, skriver BL-medlem Ulf Nielsen i et svar til Miljøstyrelsen

Ulf Nielsen og Flemming Fuglede ved retten i Viborg 21.08.19

Af naturplejer Ulf Nielsen, Kollerup Strandvej 19, 9690 Fjerritslev

Tak, at Effektivt Landbrug har fået svar fra Miljøstyrelsen på mit indlæg om bureaukratiets sejr over ejendomsretten. Også tak for den venlige – nærmest overbærende – tone, som svaret fra kontorchef i Miljøstyrelsen, Helle Pilsgaard, er skrevet i.

Desværre bekræfter det mine antagelser. Det drejer sig jo ikke om, at jeg ikke vil give de faktuelle oplysninger, jeg kan. Men at kontorchefen bl.a. forlanger dokumentation for udgifter og indtægter for et bestemt stykke jord i en given længere tidsperiode er helt ude af proportioner og vidner om en styrelse langt fra praksis.

Undskyld, men sådan laver vi ikke regnskab i landbruget. Jeg kan da sagtens indsende mit samlede regnskab – vedlagt den vurdering af tabet, påført af de nye regler, som en landbrugsmægler og en planteavlskonsulent har beregnet. Men det er åbenbart ikke fyldestgørende for styrelsen. Det er en af årsagerne til, at jeg må give fortabt og ønske kontorchefen tillykke med bureaukratiets sejr.

Og ja, det er rigtigt, som kontorchefen afslutter, at jeg kan fortsætte med ekstensiv drift. Det kan dog hverken mætte mine dyr eller mig selv. Derfor er det ikke en mulighed i virkelighedens verden.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i Effektivt Landbrug, du kan se avisens onlineversion HER. Skribenten er medlem af Bæredygtigt Landbrug og har givet tilladelse til, at teksten gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside. Du kan se det svar, som Ulf Nielsen henviser til, i linket HER, samt læse mere om sagen i teksten herunder).

Bureaukratiets sejr over ejendomsretten

Scroll to Top