”Ministeren freder statsfinansieret dyremishandling!”

Landmand og politiker er dybt rystet, ked af det og målløs over, hvordan dyr kan vanrøgtes, når de er i det offentliges varetægt

Asger Christensen2

”Det kan ikke passe, at der skal gælde ét sæt regler for det offentlige og et andet for produktions-Danmark. Men denne episode viser bare, hvordan myndighederne igen og igen kan lave fejl og vanrøgte dyr uden konsekvenser, uden sanktioner og uden straf. Det er en offentlig dobbeltmoral, der skal stoppes med det samme!”

Sådan lyder det fra Venstres ene Europa-parlamentariker Asger Christensen – som også er landmand – i Effektivt Landbrug.

Meldingen kommer ovenpå Fødevarestyrelsens passivitet efter en gruppe tyres overfald på køer i en naturpark tidligere på sommeren.

”Ministeren freder statsfinansieret dyremishandling”, siger Asger Christensen med henvisning til fødevareminister Rasmus Prehn.

”Jeg er dybt rystet, ked af det og målløs over, at dyr skal behandles sådan i Danmark for statens regning. Når man har dyr i indhegning, så hæfter man for deres velfærd. Sådan er det hjemme på min gård, og sådan bør det også være for det offentlige”, tilføjer han.

Du kan læse mere i Effektivt Landbrugs artikel HER.

Derudover kan du se et aktuelt indlæg om samme emne fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om statslig dyremishandling, kan du blive klogere på i pressemeddelelsen herunder.

BL: Statslig dyremishandling skal stoppe straks

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top