Klimadebat kan tage en helt ny drejning med vidundermiddel

Fodertilsætningsstoffet Bovaer kan reducere udledningen af metan drastisk og er samtidig sikkert for både dyr, forbrugere og miljøet

køer-i-stald

Debatten om landbrug og klima – måske også i relation til diskussionen om en ny CO2-afgift – kan tage en helt ny drejning med intet mindre end et mirakelmiddel.

Fodertilsætningsstoffet Bovaer kan således reducere udledningen af metan med omkring 30 procent og er samtidig sikkert for både dyr, forbrugere og miljøet. Og pilotprojektet med dette første EU-godkendte foderadditiv kører, som det skal, skriver Effektivt Landbrug.

”Det har været et kæmpe arbejde at sætte op. Der var en del benarbejde, førend vi kom i gang, men det kører godt”, fortæller salgsansvarlig Christer Ohlsson fra firmaet DSM om pilotprojektet, der er sat i værk i samarbejde med Arla Foods.

Han understreger, at vidundermidlet virker – hvilket der aldrig har været tvivl om. Formålet med pilotprojektet har været at teste Bovaer i praksis og sikre sig, at besætningerne tager godt imod produktet:

”Vi vidste allerede, at det fungerede, men vi skulle finde ud af, hvad landmændene siger”, lyder det.

Du kan, hvis du abonnerer på mediet, læse mere i Effektivt Landbrugs omtale HER.

Bæredygtigt Landbrugs faglige konsulent Jens Lund Pedersen har tidligere italesat behovet for øgede investeringer i klimaforskning – hvilket ikke mindst udviklingen af Bovaer er et godt eksempel på. Tilsætningsstoffet kan på den måde være et vigtigt skridt i retning af at flytte oksekød fra klimaskurk til klimaduks, og det kan du læse mere om i læserbrevet herunder.

Kød bliver den nye klimaduks

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top