Oversvømmelser åbenbarer behovet for politisk handling

De stigende vandmængder plager begyndelsen af 2023 men har været et problem i adskillige år, lyder det nu også fra sydvestjysk landmand

Fra Aarhus

”Jeg synes ikke, man kan sige, at det er vores eget ansvar, for der er så mange restriktioner, at vi reelt ikke kan gøre andet end at holde vores egne grøfter rensede og slåede!”

Sådan siger den sydvestjyske landmand Johannes Lauridsen som en reaktion på den meget våde begyndelse på 2023. De massive regnmængder begynder nemlig nu at skabe problemer for flere landmænd. En af dem er netop Johannes Lauridsen fra Hillerup nær Ribe, for hans marker ligger op af Kongeåen.

På grund af det meget våde vejr, der har været i gang siden december måned, er åen begyndt at gå over sine bredder. Ifølge DMI er der målt op mod 50 millimeter regn i de første ti dage af året ved det nærliggende Ribe Rensningsanlæg, og det har nu betydet, at der er visse afgrøder, som Johannes Lauridsen ikke længere kan dyrke. Det fortæller han til TV Syd.

Han savner politisk aktion på området, for oversvømmelserne har været et problem i flere år, siger han. Han så gerne en udvidelse af Kongeåen, så åen bedre kan håndtere de store vandmængder.

”Det svarer jo til, at når der kommer flere biler på en motorvej, så udvider man med et spor mere, og det er også det, vi gerne vil have i åerne, at man udvider dem, så de øgede vandmængder kan være der i stedet for på vores marker”, siger Johannes Lauridsen.

Du kan læse mere på TV Syds hjemmeside HER, mens Effektivt Landbrug ligeledes beskriver sagen i teksten HER.

Læs også mere om emnet i indlægget fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Undgå oversvømmelser – vedligehold vandløbene!

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top