Vi skal producere meget mere kød i fremtiden

Både OECD og FN forventer en stigning i forbruget af alle typer kød på verdensplan, fremgår det af prognose

grise1000px

Flere folkevalgte og meningsdannere vil i klimaets hellige navn have os til at begrænse forbruget af eller ligefrem helt droppe især oksekødet – men tanken om at forsage kød og andre animalske produkter har tydeligvis ikke fat i den brede verdensbefolkning.

I hvert fald beretter Effektivt Landbrug, at både verdensorganisationen for økonomisk samarbejde og udvikling, OECD, samt FN’s fødevareorganisation FAO i de kommende år forventer en generel stigning i forbruget af alle typer kød på verdensplan. Det sker, selv om vi i gennemsnit pr. verdensborger nok kommer til at spise den samme mængde kød som i dag.

Den globale stigning i forbruget forventes fordelt med 16 procent på fjerkræ og fårekød, 17 procent indenfor svinekød samt 8 procent for oksekød. Det er en samlet befolkningstilvækst på omkring 11 procent, der vil være en væsentlig drivkraft for en estimeret vækst på 15 procent i det globale kødforbrug frem mod 2031.

Du kan, hvis du abonnerer på mediet, læse mere i Effektivt Landbrugs artikel HER.

Derudover kan du læse mere om emnet i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Global svinekødsproduktion ventes at stige kraftigt

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top