Endnu en god grund til at modsætte sig EU’s naturplaner

Klima-, energi- og forsyningsministeren gør opmærksom på, at planerne risikerer at modarbejde klimaambitionerne

eu-flag

Forleden kom det frem, at fødevareminister Jacob Jensen (S) har talt dansk landbrugs sag i forhold til EU på grund af en – lidt for – ambitiøs europæisk naturgenopretningsplan.

Men der er også andre årsager end hensynet til fødevareproduktionen, der gør, at EU-planen bør modarbejdes, fremgår det af en omtale i Landbrugsavisen.

Høje målsætninger for mere vild natur og biodiversitet i EU risikerer således at modarbejde unionens klimaambitioner, herunder særligt målet om at producere meget mere vedvarende energi.

Sådan siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M). Han er i Bruxelles for at mødes med sine europæiske kolleger.

Efter dansk ønske er en diskussion om naturhensyn blevet sat på dagsordenen. Konkret advarer Danmark mod den retning, som EU-Kommissionen har sat med lovforslaget om genopretning af natur.

Forslaget vil sikre, at mindst 20 procent af den europæiske natur genoprettes inden 2030. På længere sigt skal endnu større områder af naturen være tilbage i en god forfatning.

Kommissionen præsenterede udspillet i juni sidste år. Her var Danmark overvejende positivt indstillet. Siden er der kommet en ny regering til, og særligt høje elpriser i efteråret ser ud til at have påvirket den danske linje.

”Kort sagt kræver det plads at håndtere klima- og energikrisen”, siger Lars Aagaard på mødet.

Du kan læse mere i Landbrugsavisens omtale HER, ligesom Altinget beskæftiger sig med sagen i artiklerne HER og HER. Der er yderligere om emnet i teksten fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Minister taler dansk landbrugs sag overfor EU

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top