Umuligt at have får, heste og køer på græs med et stigende antal ulve

En fremskrivning viser, at vi formentlig rammer 100 ulve i Danmark i 2025, hvilket får fåreavlere til at råbe vagt i gevær overfor politikerne

Får 1

”Vi synes, at der er tale om en yderst foruroligende udvikling. Det vil betyde, at det ikke vil være muligt at have får på græs. Det vil så være heste og kødkvæg, der angribes, og i sidste ende vil det ikke være realistisk at drive naturpleje eller økologisk landbrug i Danmark, hvor det er et lovkrav, at dyrene skal på græs. Dette vil gå ud over mange naturarealer og biodiversiteten i Danmark!”

Sådan lyder advarslen fra Torben Kousgaard, som er fåreavler ved Varde, i Maskinbladet.

Sammen med en delegation af fåreavlere har han netop haft foretræde for Miljø- og Fødevareudvalget i Folketinget for at dele fåreavlernes bekymringer og frygt for fremtiden med flere ulve i Danmark. En fremskrivning viser således, at vi formentlig rammer 100 fritlevende ulve herhjemme om blot to år.

Jylland har p.t. to såkaldte ulvezoner, hvor det er muligt at få tilskud til ulvesikre hegn. Fåreavlerne ønsker, at tilskuddet ydes i hele Jylland.

Du kan se Maskinbladets artikel om emnet via linket HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug mener om ulve i det åbne danske landskab, er de færreste formentlig i tvivl om. Forleden deltog to af foreningens profiler – formand Peter Kiær og BL-æresmedlem Knud Jeppesen – i en radiodebat om emnet, og dén udsendelse kan du læse om og se et link til i teksten herunder.

Hør BL-formand og BL-æresmedlem i P1-debat om ulve

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top