Så er den gal igen: Ulve menes at stå bag flere angreb på får i Sydvestjylland

Endnu engang konstateres der dræbte får og lam i periferien af de såkaldte ulvezoner, hvor man kan få tilskud til hegn

bakkede-marker-sjælland-marts-2014-hjemmeside

Danske fåreavlere kom forleden med et opråb til politikerne omkring regulering af landets ulve.

Og der ser ud til at være hold i avlernes argumenter.

En fåreavler fra Ansager ved Billund har således netop mistet seks får og lam, der er blevet fundet døde på marken. Der er mistanke om, at en ulv står bag.

”Jeg ved ikke, hvad det ellers skulle være”, som fåreavler Gert Kruse formulerer det til TV Syd.

Ifølge den nyeste opgørelse fra Miljøstyrelsen mistede 161 husdyr sidste år livet på grund af ulveangreb. Ingen af angrebene skete ifølge opgørelsen bag en ulvesikret indhegning. Ifølge forskere fra Aarhus Universitet er der lige nu omkring 30 ulve i Danmark. I øjeblikket er der to ulvezoner i Jylland, hvor det er muligt at få tilskud til ulvesikre hegn. Ansager ligger i yderkanten af det område, der bliver kaldt Hovborg-reviret, og angrebet på Gert Kruses får er ikke det eneste aktuelle eksempel på det lokale ulveproblem. Der har også netop været en anden lignende hændelse i nabolaget.

Du kan læse mere i TV Syds omtale HER plus i Landbrugsavisens og JydskeVestkystens uddybende tekster HER og HER, ligesom Maskinbladet ligeledes beskriver de nyeste – formodede – ulveangreb HER. Desuden er der mere om ulvetemaet i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Umuligt at have får, heste og køer på græs med et stigende antal ulve

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top