FN: Animalske fødevarer er vigtige ernæringskilder

Kød, mælk og æg rummer livsvigtige næringsstoffer, der er vanskelige at få gennem plantebaserede fødevarer, hedder det i international advarsel

køer-på-mark-tina

Ikke færre end 500 videnskabelige artikler ligger til grund for konklusionen i en ny rapport fra FN’s fødevareorganisation FAO.

Her fastslås det ifølge Maskinbladets omtale, at kød, mælk og æg rummer livsvigtige næringsstoffer, der er vanskelige at få gennem plantebaserede fødevarer – og at disse næringsstoffer er særligt vigtige for mennesker i essentielle livsfaser som graviditet, i perioder med amning, i barndommen, i ungdommen samt i alderdommen.

FAO anbefaler derfor regeringer verden over, at man oplyser befolkningerne om fordelene ved fødevarer fra landbaserede dyr – og at regeringerne eventuelt opdaterer de nationale kostråd.

Hvis du abonnerer på mediet, kan du læse mere i Maskinbladets artikel HER.

Der er yderligere om emnet i den aktuelle tekst fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Forskere: Husdyr er uundværlige i det biologiske kredsløb

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top