Flot opbakning til årets første sommermøde

Omkring 300 landmænd fyldte tirsdag aften teltet hos Brobak Landbrug og Biogas - og fik bl.a. en vigtig juridisk nyhed med hjem

IMG_9054

Bæredygtigt Landbrug anker Thy-landmanden Peter Eliassens efterafgrødesag til Højesteret.

Dén nyhed var en af aftenens mange højdepunkter, da omkring 300 landmænd tirsdag sidst på dagen deltog i det første af foreningens i alt tre sommermøder i denne uge.

I det stuvende fyldte kæmpetelt opstillet ved Brobak Landbrug og Biogas i Vendsyssel afslørede Bæredygtigt Landbrugs chefjurist Nikolaj Schulz, at det nylige nederlag i Vestre Landsret skal afprøves ved landets højeste retsinstans.

“Det går simpelthen ikke, at en landmand straffes, når han har gjort alt det rigtige. Vi er i Bæredygtigt Landbrug nødt til at føre sådanne sager til ende, så det står fuldstændig klart for både folketing og retssystem, at landbrugserhvervet er underlagt en sådan manglende fornuft og retfærdighed”, lød det fra Nikolaj Schulz.

Udover chefjuristen var også Bæredygtigt Landbrugs faglige direktør Jørgen Evald Jensen “på plakaten” tirsdag aften. Direktøren fortalte både om ufaglig klimapolitik samt om de mildest talt urealistiske måltal i vandplanerne.

Inden de faglige indlæg fra Bæredygtigt Landbrugs medarbejdere og foreningens formand Peter Kiær havde aftenens vært, Daniel O. Pedersen, fortalt de mange fremmødte om Brobak Landbrug og Biogas. Ved at høre om arbejdet på Smidstrupvej 461 lidt udenfor Vrå blev BL-medlemmerne klogere på, hvordan biogas og pyrolyse er med til at indfange CO2.

“På den måde bliver landbruget hovedleverandør til denne grønne omstilling”, som Daniel O. Pedersen formulerede det.

Bæredygtigt Landbrugs række af sommermøder fortsætter onsdag aften i Sydjylland samt torsdag aften på Sjælland. Du kan læse mere om denne uges sommermøder i BL-regi i hjemmesideartiklen herunder.

Alle er velkomne til Bæredygtigt Landbrugs sommermøder i den kommende uge

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk (tekst) og Nikolaj Sjørup, nsj@blb.dk (foto)

Scroll to Top