Mere ”tørkehjælp” på vej til danske landmænd fra ind- og udland

Både EU og den danske fødevareminister har taget initiativer, der skal hjælpe landmænd plaget af ugunstige vejrforhold

penge1000x400

I alt 430 mio. euro – eller hvad der svarer til omkring 3,2 milliarder kr. – er på vej ud til de europæiske landmænd, som er påvirket af ugunstige vejrforhold.

De knap 47 mio. kr. vil efter planen lande i Danmark, men de enkelte lande skulle ifølge en pressemeddelelse fra EU-Kommissionen have muligheden for at supplere op til 200 procent af beløbet med nationale midler.

Samtidig har fødevareminister Jacob Jensen (V) – på de hjemlige breddegrader – præsenteret yderligere fem såkaldte tørkeinitiativer. Her er der tale om fem punkter, der supplerer den tørkeplan, som SVM-regeringen annoncerede allerede for et par uger siden.

Du kan læse mere om det henholdsvis europæiske og danske initiativ i Landbrugsavisens to artikler om emnet HER og HER. Også Maskinbladet beskriver den danske regerings nye tørkehjælp i teksten HER.

Landbrug & Fødevarer er meget tilfreds med fødevareministerens fem nye tiltag. Det fremgår af Landbrugsavisens omtale HER.

Hvad Bæredygtigt Landbrug synes om debatten vedrørende tørkehjælp, fremgår af indtil flere indlæg, bl.a. BL-formand Peter Kiærs læserbrev herunder bragt i Berlingske forleden.

Debatten om tørkehjælp til landbruget er forfejlet

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top