Erhvervsfolk i opråb: Planteavlere skal tilgodeses i klimaregnskabet

Landbrug & Fødevarer gør alt for lidt i klimadebatten, lyder kritikken i mediet AgriWatch fra kendte erhvervsfolk med eget landbrug

landskab-hvede-juli-16-1

”Vi er ikke så imponeret over Landbrug & Fødevarers evne til at italesætte det her emne. Vores indtryk er, at L&F er nødt til at balancere de forskellige interesser og tilgodese både svineproducenter, kvægbrugere og planteavlere, og det bliver meget, meget svært!”

Sådan lyder det fra Sten Scheibye, som er tidligere formand for Novo Nordisk Fonden og landmand i Præstø.

Han siger til mediet AgriWatch, at landbrugets opgave med at præge beslutningstagerne er for svag, og han kritiserer – ligesom andre erhvervsfolk med eget landbrug; Gustav von Rosen, Frans Langkilde og Søren Brøgger Christensen – især Landbrug & Fødevarers indsats.

De fire profiler mener helt specifikt, at ekspertudvalget bag en kommende CO2-afgift og i sidste ende politikerne bør tage højde for planteavlernes optag af CO2. En sag, L&F ifølge kritikerne i interviewet ikke har løftet godt nok.

Hvis du abonnerer på AgriWatch, kan du læse mere i artiklen HER.

Det bliver nok svært at finde et menneske, som mener, at Bæredygtigt Landbrug blander sig for lidt i debatten om det nævnte emne. Foreningen har gennem de seneste mange, mange måneder kommunikeret flittigt om temaet. Læs eksempelvis foreningens faglige specialist Anne Smet Andersens aktuelle læserbrev herunder.

Det er godt, vi har landbruget – for CO2-optagets skyld

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top