EU-top beskyldes for mafiametoder i striden om naturgenopretning

Mail sendt til Europa-parlamentarikere og andre interessenter opfordrer til at promovere lovforslag, der bestemt ikke er populært blandt landmænd

naturstriber

EU-Kommissionen forsøger ifølge kritikere at udøve lobbyarbejde på kanten af reglerne for at få sit kontroversielle lovforslag om naturgenopretning igennem Europa-Parlamentet.

Maskinbladet beskriver, hvordan måneders hidsigt slagsmål med beskyldninger på kryds og tværs om grænseoverskridende stemmefiskeri nu er kulmineret med en mystisk mail rundsendt til både politikere, virksomheder og NGO’er i EU-systemet – med en række slagkraftige argumenter til fordel for naturgenopretningsloven.

Mailen er afsendt og underskrevet af Sekretariatet for European Business & Biodiversity Platform, der er en vidensdelingplatform administreret af EU-Kommissionen. Vedlagt i mailen var bl.a. en pakke med skabeloner til at føre kampagne på de sociale medier plus en liste med kontaktoplysninger på såkaldte nøgle-parlamentarikere i miljøudvalget, som man opfordres til at kontakte.

EU-Kommissionen forsvarer sig med, at man blot stiller den pågældende platform til rådighed. Men eksempelvis Venstres Europa-parlamentariker Asger Christensen tøver ikke med at beskylde EU-Kommissionen for ”mafiametoder”.

Naturgenopretningsloven kan få store konsekvenser for landbrugsdrift og dermed fødevareproduktion på det europæiske kontinent. Derfor er især landmænd fortørnet over det truende indgreb.

Du kan se mere i Maskinbladets dækning HER.

Der er yderligere om emnet i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Tørken påvirker diskussionen om EU’s naturplan

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top