Formodet ulv angriber fåreavler

Dramatisk hændelse i Holland bliver med garanti et emne i den danske debat om ulve i landbrugsområder

Får 1

Ulvens genkomst i Danmark er en udfordring for ikke mindst dyrehold på landet – men måske også for menneskers sikkerhed.

I hvert fald beskriver flere medier, hvordan politiet i Holland måtte skyde et dyr, der formodes at være en ulv, efter at skabningen gik til angreb på en fåreavler. En undersøgelse skal afklare, om der med sikkerhed er tale om en ulv.

”Det ser unægteligt sådan ud”, lyder det fra det lokale politis talsmand.

Ulven er fredet i Holland, og det har derfor krævet en tilladelse fra de kommunale myndigheder at skyde dyret. Den dramatiske begivenhed indtraf, da den formodede ulv gik til angreb på fårene søndag morgen, og fåreavleren forsøgte at jage dyret væk – men selv blev angrebet og bidt i armen. Der er næppe tvivl om, at hændelsen fremadrettet bliver en del af debatten, når diskussionen også herhjemme i Danmark fortsætter om det at have fritgående ulve i landdistrikterne og ikke mindst op og ned ad landbrugsbedrifter.

Du kan læse mere om angrebet på den hollandske fåreavler i TV2’s og Danmarks Radios omtaler HER og HER samt i Landbrugsavisens og Maskinbladets artikler HER, HER og HER.

Bæredygtigt Landbrug har flere gange blandet sig i diskussionen om ulve i den danske natur – ikke mindst med fokus på landmandsvinklen. I artiklen fra BL’s hjemmeside herunder kan du eksempelvis blive klogere på to af foreningens profilers holdning til sagen.

Hør BL-formand og BL-æresmedlem i P1-debat om ulve

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top