Gode nyheder om verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel

EU-Kommissionen ser efter endnu en videnskabelig frifindelse af glyphosat ud til at anbefale medlemslandene en ny 15-årig godkendelse af aktivstoffet

eu-flag

EU-Kommissionen vil anbefale, at glyphosat – der er aktivstoffet i verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel Roundup – godkendes i en såkaldt standardperiode på 15 år.

Det afslører lækkede dokumenter offentliggjort i mediet Politico.

Aktivstoffet skulle med anbefalingen gerne få samtlige EU-landes grønne lys. Alt andet vil da også være en pæn overraskelse ovenpå konklusionerne fra de seneste videnskabelige undersøgelser af glyphosat. Undersøgelser, der – endnu engang – har frikendt stoffet for at udgøre nogen kritisk sundhedsrisiko for hverken mennesker, dyr eller miljø.

Den oprindelige artikel om den nyeste udvikling i den efterhånden langstrakte saga om glyphosats godkendelse findes bag linket HER. Hvis du er bedre til dansk end til engelsk, kan det anbefales at læse Maskinbladets opfølgende tekst HER.

Der er mere om glyphosats nylige frifindelse i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder – hvor der også er et relevant link til Bæredygtigt Landbrugs holdning til aktivstoffet.

Minsandten om ikke glyphosat er frikendt – igen!

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top