Helt forkert at blande klimapolitik ind i kostråd

Fritidslandmand fra Verdens Bedste Fødevarer er på linje med Bæredygtigt Landbrugs formand i debatten om Nordisk Råds nye kostvejledning

køer-på-mark-tina

”Det vil være dybt urimeligt, hvis gamle mennesker, som bor på værelse på det lokale plejehjem, og som måske har arbejdet de seneste 50 år og har gjort deres samfundspligt – og nu er nede på et personligt energiforbrug, der er nærmest ikke eksisterende – at de bliver påtvunget klimavenlig mad, fordi den mad, de kan lide, pludselig er meget belastende på vores CO2-regnskab”.

Sådan lyder én af pointerne fra Niels Buhl, socialpædagog og pensioneret fritidslandmand, i et indlæg på Verdens Bedste Fødevarers hjemmeside. Her kommenterer han Nordisk Råds nye kostvejledninger, der bl.a. går på at skære ned på rødt kød. Især af hensyn til klimaet.

”Men jeg synes, det er helt forkert at blande klimapolitik ind i en kostvejledning”, skriver Niels Buhl.

”Som udgangspunkt mener jeg, det ville være optimalt, hvis fødevarer helt holdes uden for CO2-regnskabet. Det kan vi tillade os i Danmark, fordi vi er et godt oplyst samfund, og vi kan som borgere godt skelne mellem, hvad der er sundt og usundt”, forklarer han.

Niels Buhl er selv medlem af Verdens Bedste Fødevarer, og hans indlæg bragt på foreningens hjemmeside kan læses via linket HER.

Fritidslandmandens holdning til de nye kostvejledninger fra Nordisk Råd flugter fint med de meldinger, som Bæredygtigt Landbrugs formand Peter Kiær kom med i et radioprogram om emnet forleden. Dét kan du læse mere om i hjemmesideartiklen herunder.

Hør Peter Kiær forsvare kød i radiodebat

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top