Landmand er nabo til stor ulvebestand og savner en plan

Økologisk landmand fortæller i lokalpressen om usikkerheden ved at bo op og ned ad Klelund Dyrehave med de i alt 18 ulve

bakkede-marker-sjælland-marts-2014-hjemmeside

Han er nabo til Danmarks største ulvebestand – og bestemt ikke tryg ved situationen.

Den økologiske landmand Kasper Buch Andersen fortæller til JydskeVestkysten om, hvordan det er at bo op og ned ad Klelund Dyrehave i grænseområdet mellem Vejen og Varde kommuner. Han har i alt 420 køer samt opdrætskvæg på gården og er i øvrigt småbørnsfar.

”Nu er her efterhånden så mange ulve, at vi ikke kan blive ved med at gå med usikkerheden om, hvad man tænker i forhold til, om de må reguleres. Og det savner jeg et svar på. Jeg savner i virkeligheden en plan”, siger Kasper Buch Andersen.

Der er forleden offentliggjort optagelser af otte nye ulvehvalpe født i dyrehaven, og man regner med, at det samlede antal på det pågældende areal nu er oppe på mindst 18 af slagsen. Kasper Buch Andersens gård ligger udenfor de såkaldte ulvezoner, og han kan derfor ikke få tilskud til at opsætte ulvesikret hegn.

Hvis du abonnerer på avisen, kan du læse mere i JydskeVestkystens artikel HER, og ellers beskæftiger Landbrugsavisen sig også med sagen i omtalen HER.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange blandet sig i debatten om ulve i den danske natur – ikke mindst med landmandsperspektivet for øje. Du kan bl.a. herunder se et link til en radioudsendelse, hvor både BL-formand Peter Kiær og BL-æresmedlem Knud Jeppesen deltager i diskussionen om ulve.

Hør BL-formand og BL-æresmedlem i P1-debat om ulve

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top