Hvorfor nævner miljøministeren ikke spildevand med ét eneste ord?

Magnus Heunickes plan for at genoprette den økologiske tilstand i Vejle Fjord er ensidig og udtryk for uvidenhed, lyder kritikken

spildevand-fra-overløbsrør

Miljøminister Magnus Heunicke (S) vil genoprette den gode økologiske tilstand i Vejle Fjord – med fokus på landbrug i nærområdet. Og dén prioritering forstår Jelling-landmanden Knud Jeppesen, som er æresmedlem i Bæredygtigt Landbrug og efterhånden noget af en spildevandsekspert, intet af.

”Det er simpelthen udtryk for uvidenhed. De nævner jo overhovedet ikke spildevand med et ord. Vejle Fjord er den fjord i Danmark, hvor der de seneste ti år er blevet udledt mest spildevand. Det har jeg dokumentation på”, fortæller Knud Jeppesen til Effektivt Landbrug.

Han undrer sig over, at der ikke er fokus på fosfor i ministerens plan:

”Der kommer ikke fosfor fra landbrugsarealer. Der kommer fra oversvømmede arealer, men fra selve dyrkningsfladen kommer der ikke fosfor ud”, fastslår Knud Jeppesen.

Hvis du abonnerer på Effektivt Landbrug, kan du læse mere i artiklen HER.

Vandmiljø og iltsvind har også denne sommer fyldt meget i den offentlige debat. Bæredygtigt Landbrug har traditionen tro blandet sig i diskussionen med en hel del input, se eksempelvis den faglige konsulent Jens Lund Pedersens læserbrev herunder.

Iltsvind skyldes varme og spildevand – ikke landbruget!

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top