Tænketank italesætter vigtigheden af biogas og husdyrproduktion

Danmark bør udbygge biogasproduktionen, lyder det fra Axcelfuture, der dermed går i rette med Klimarådet

gris-i-halm

Klimarådet har næppe mange tilhængere i dansk landbrug. Og antallet af fans i erhvervet steg nok ikke forleden, da rådet udtalte, at biogassen risikerer at ”fastlåse den animalske produktion” til skade for klimaet, fordi landmanden kan tjene penge på at sælge gylle med videre til biogasanlæggene.

Det er såmænd ikke kun landbruget, der går i rette med Klimarådets melding – det samme gør nu tænketanken Axcelfuture. Landbrugspressen beskriver således, hvordan Axcelfuture i en ny rapport italesætter vigtigheden af at udbygge den danske biogasproduktion, fordi det vil have en stor betydning for den grønne omstilling og de danske klimamålsætninger.

”Det er rigtigt, at landmændene tjener penge på at levere gylle med videre til biogasanlæggene – men de penge, landmændene tjener, kan finansiere anlæg, hvor gyllen fjernes hurtigere fra staldene med en reduceret klimabelastning til følge. Samtidig fortrænges fossil energi både i industrien og transportsektoren”, lyder modsvaret fra Axcelfuture til Klimarådet.

Landbrugsavisens artikel om emnet gemmer sig bag linket HER, mens Maskinbladet og Effektivt Landbrug beskriver temaet i teksterne HER og HER.

Bæredygtigt Landbrug har adskillige gange kritiseret Klimarådet og eksempelvis advaret imod, at færre dyreenheder i Danmark også vil medføre mindre biogas, hvormed man på ny tvinges til at blive afhængige af fossile brændstoffer. Det kan du bl.a. læse om i pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug: Klimarådet vil flytte produktion til udlandet

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top