EU-boss vil gøre det nemmere at regulere ulvebestanden

Ulven er blevet en reel fare for både husdyr og potentielt også mennesker, advarer EU-Kommissionens formand

eu-flag

”Koncentrationen af ulveflokke i nogle europæiske regioner er blevet en reel fare for husdyr og potentielt også for mennesker!”

Sådan lyder den utvetydige melding fra EU-Kommissionens formand, tyskeren Ursula von der Leyen, i forbindelse med at kommissionen lancerer næste fase i arbejdet med nye regler på ulveområdet. Hun forklarer, at ulvens tilbagevenden i stigende grad fører til konflikter med både husdyrbrugere og jægere.

Dermed lægger den tidligere konservative politiker og nu topembedsmand op til at justere ulvenes fredningsstatus i de områder, hvor det vil være passende – konstaterer nyhedsbureauet Ritzaus Bureau i sin omtale.

Kommissionen opfordrer alle lokalsamfund, videnskabsfolk og andre interesserede parter til at indsende data om ulvebestande og deres påvirkninger af diverse lokalsamfund inden den 22. september.

Du kan læse mere i Maskinbladets, Effektivt Landbrugs og Landbrugsavisens artikler HER, HER, HER, HER og HER.

Ulveproblematikken er i dén grad også et tema i den hjemlige diskussion. Bæredygtigt Landbrug og foreningens medlemmer har flere gange blandet sig i debatten om ulve i den danske natur – naturligvis ikke mindst med landmandsvinklen for øje. I artiklen herunder er der et link til et radioprogram om emnet.

Hør BL-formand og BL-æresmedlem i P1-debat om ulve

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top