Spildevandsafsløringer skaber røre på Christiansborg

Frihedsbrevet følger op på Bæredygtigt Landbrugs aktindsigter og påpeger ulovlige spildevandsudledninger ikke færre end 1827 steder i syv kommuner

christiansborg-i-fuld-figur1000

Bæredygtigt Landbrug fik for et par år siden takket være omfattende aktindsigter spildevandsskandalen ud over rampen i stort set samtlige medier. Og det er endnu ikke overstået med afsløringer i sagen.

Nu dokumenterer mediet Frihedsbrevet, hvordan der alene i syv danske kommuner er fundet ulovlige spildevandsudledninger ikke færre end 1827 steder. Kommunerne har dermed uden tilladelse ledt miljøskadeligt spildevand ud i naturen i årevis – hvilket får politikere på begge fløje til at reagere:

”I det her tilfælde kan det se ud, som om man har forsømt tilsynspligten fra Miljøstyrelsens side, og det er ministerens ansvar. Vi er ved at udfærdige en række spørgsmål, hvor vi vil have en forklaring fra ministeren oven på det her”, siger Sascha Faxe fra Alternativet.

Også Det Konservative Folkepartis Mette Abildgaard kræver en forklaring af miljøminister Magnus Heunicke (S):

”Vi kommer til at forholde ministeren de tal, som I har fået indsigt i på baggrund af jeres gennemgang af de her kommuner. Og så vil vi bede om at få ministerens vurdering på, hvor stort et problem det her egentlig er”, siger hun til Frihedsbrevet.

Hvis du er abonnent på mediet, kan du læse hele artiklen fra Frihedsbrevet via linket HER.

Afsløringerne kommer i kølvandet på Bæredygtigt Landbrugs æresmedlem Knud Jeppesens nylige kritik af netop Magnus Heunicke for at negligere de massive spildevandsforureninger. Dét kan du læse mere om i hjemmesideartiklen herunder.

Hvorfor nævner miljøministeren ikke spildevand med ét eneste ord?

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top