Den danske regering støtter brugen af Roundup

Det bliver ikke miljøminister Magnus Heunicke, som stemmer imod, når EU-landene skal tage stilling til endnu en godkendelse af glyphosat

marksprøjte-fra-siden-foto-hardi.dk

SVM-regeringen er næppe særligt populær i landbruget, når det gælder bl.a. CO2-afgift eller iltsvinds-retorik. Men i hvert fald på ét punkt kan fødevareproducenterne herhjemme regne med landets ledende politikere, nemlig når det gælder blåstemplingen af glyphosat.

EU-landene skal inden længe stemme om en fortsat godkendelse af aktivstoffet i verdens mest effektive og skånsomme ukrudtsmiddel Roundup. Og den danske miljøminister Magnus Heunicke (S) har meddelt partierne på Christiansborg, at landmændene fortsat skal kunne bruge midlet til at bekæmpe ukrudt på markerne.

”Det indstilles, at regeringen støtter Kommissionens forslag om fornyet godkendelse af glyphosat”, lyder det fra ministeren.

EU-Kommissionens anbefaling om en 10-årig godkendelse skyldes resultatet af – endnu – en undersøgelse, der frikender glyphosat for anklagen om at være til fare for mennesker eller miljø.

Der er flere oplysninger om glyphosat-nyheden i bl.a. Altinget, Effektivt Landbrug og Landbrugsavisen. Læs desuden yderligere om emnet i artiklen fra Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside herunder.

Sejr for landbruget: EU-Kommissionen foreslår mindst 10 år mere med glyphosat

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk   

Scroll to Top