Fødevareerhvervet er alene denne sommer belastet med yderligere 18,7 mio. kr. i gebyrer

Smågrise-eksportvirksomhed fortæller om kontrolgebyrer, der på fire år er mere end fordoblet til nu godt og vel syv mio. kr.

gris2-1000px

”Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan der kan komme så stejle stigninger på de kontrolgebyrer. De (Fødevarestyrelsen, red.) finder på flere og flere udgifter, som de mener har med kontrollen at gøre, og så sender de bare regningen videre til os!”

Sådan lyder det fra – en tydeligt frustreret – Søren Westergaard i Effektivt Landbrug. Avisen sætter i denne tid fokus på Fødevarestyrelsens stigende gebyrsatser i forbindelse med kontrol af især husdyreksporter.

Søren Westergaard er medejer af smågrise-eksportvirksomheden H&S Westergaard i Sunds ved Herning og mildest talt forundret over, at virksomhedens kontrolgebyrer til Fødevarestyrelsen er mere end fordoblet fra omkring tre mio. kr. i 2018 til godt syv mio. kr. i 2022. Og minsandten om ikke styrelsen atter har hævet en række gebyrer, der nu samlet set belaster fødevareerhvervet herhjemme med yderligere 18,7 mio. kr. med virkning fra 1. juli i år.

”Vi har ingen ankemulighed. Vi har heller ingen mulighed for at købe kontrollen andetsteds”, som Søren Westergaard formulerer det.

Bæredygtigt Landbrug har kæmpet flere juridiske kampe for at få uretmæssigt indkrævede kroner tilbage i fødevareproducenternes likviditet. Se bl.a. hjemmesideartiklen herunder.

Bæredygtigt Landbrug kæmper for at få gebyrkroner tilbage i landmændenes lommer

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top