Miljøstyrelsen har vidst, at den var helt gal – uden at gøre noget ved det!

Situationen på spildevandsområdet er værre, end det hidtil har været fremme, lyder kritikken fra Bæredygtigt Landbrugs æresmedlem Knud Jeppesen

Spildevand i å 2

”Situationen på spildevandsområdet er værre, end det hidtil har været fremme. Med så høje tal må Miljøstyrelsen have vidst i årevis, at den var helt gal – uden at gøre noget ved det!”

Sådan lyder en reaktion fra Knud Jeppesen på Rigsrevisionens kritik af Miljøstyrelsens manglende tilsyn med spildevandsudledningerne.

Jelling-landmanden – der som bekendt er æresmedlem af Bæredygtigt Landbrug og har været noget af en bannerfører på spildevandsområdet – kommenterer i Effektivt Landbrug den kritiske rapport og erklærer sig enig med Bæredygtigt Landbrug i, at der er tale om dokumenteret lovløshed på området.

Ifølge rapporten manglede Miljøstyrelsen i 2022 ni procent af tilladelserne til rensean­læg, 82 procent af tilladelserne til overløb og 87 procent af tilladelserne til regn­vandsudløb.

”Det er en skandale, at vi har en voldsom debat om iltsvind i medierne, hvor forskere og universiteter siger, at der er fuldstændig styr på spildevandet, og så viser den her rapport, at de fleste steder er tilladelserne til overløb og regnvandsudløb ikke på plads. Det vil sige, at ingen har taget stilling til, om miljøet kan tåle den påvirkning af spildevand det pågældende sted. Og sådan har det jo været længe”, siger Knud Jeppesen.

Du kan læse mere om Bæredygtigt Landbrugs holdning til sagen i pressemeddelelsen herunder.

Bæredygtigt Landbrug om spildevandsskandale: Dokumenteret lovløshed

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top