”Så få som muligt skal betale den her afgift!”

Venstre-folk strides stadig om en kommende CO2-afgift på landbrugsproduktionen, og formandens meldinger er da heller ikke entydige…

11. april 2019. Miljøministerbesøg i Fussingø Skovdistrikt, hvor der blev fortalt om, at der er afsat 17 mio til rewilding på over 500 hektar af statens arealer.

En del af en kommende CO2-afgift i landbruget kommer til at blive pålagt produktionsleddet.

Det fortalte Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, ifølge Landbrugsavisen og Effektivt Landbrug til flere medier forud for et møde mandag aften med repræsentanter fra Venstres bagland i Kolding.

Ifølge Jakob Ellemann-Jensen skal en del af afgiften placeres på produktionen, fordi det er nødvendigt, hvis produktionen skal omlægges i en mere grøn retning.

”Det skal selvfølgelig ske på en måde, så vi i virkeligheden sikrer, at så få som overhovedet muligt betaler den her afgift”, siger han til Danmarks Radio.

At det liberale regeringsparti har svært ved at hitte hale i egen politik på området, fremgår ikke mindst af partiformandens skiftende meldinger om emnet. For eksempel har han tidligere talt for at afgiftsbelægge forbruger- fremfor produktionsleddet. Og med den nyeste melding skal der alligevel en afgift på produktionen – men altså kun til så få som muligt…

At der fortsat er stor uenighed om CO2-afgiften internt i Venstre fremgår ret klart af Landbrugsavisens vinkel her.

Bæredygtigt Landbrugs og foreningens medlemmers holdning til en CO2-afgift på landbrugsproduktion kan dårligt kaldes lige så usikker som partiet Venstres linje. Læs eksempelvis medlem Jørgen Friis’ nylige betragtninger i læserbrevet herunder.

Fynsk BL-medlem: CO2-afgift på biologiske processer giver ingen mening

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top