Bæredygtigt Landbrugs rådgiver kritiserer mediedækning ovenpå Second Opinion

Hvorfor skriver ingen medier om eksempelvis helt vanvittige bornholmske krav, spørger Bente Andersen

nyhedscover_fjorden_m_valmuer_

”Vand kender, som bekendt, ingen grænser, og det er altså det samme vand, vi taler om, som skal passere Danmark og føres ud i Nordsøen via Kattegat. Vi kan se i rapporten, at de danske forskere bag har forsøgt at overbevise panelet om, at andre grænseværdier var vigtigere, men panelet har holdt fast”.

Sådan lyder det bl.a. fra Bente Andersen i Effektivt Landbrug om den Second Opinion-rapport, hvor internationale forskere har evalueret det faglige grundlag for den danske kvælstofregulering. I artiklen præsenteres Bente Andersen som agronom fra Agerskovgruppen, imidlertid er hun ligeledes faglig rådgiver i Bæredygtigt Landbrug.

Rådgiveren mener, at der er blevet begået en lang række fejl i de danske mediers dækning – og bebrejder også journalisterne, at der ikke stilles kritiske spørgsmål om eksempelvis de helt vanvittige reguleringskrav på Bornholm:

”Bornholm skal jo fyldes med efterafgrøder. Men det, panelet så siger på side 25 i rapporten, er, at selv reduktion af landbaseret N-belastning til 0, hvilket teoretisk er umuligt, ikke er tilstrækkeligt til at nå de grænsebetingelser, der er stillet op. Hvorfor er der ikke nogen store medier, der skriver om det?”, spørger hun.

Bente Andersen er blevet tilknyttet Bæredygtigt Landbrug, efter at den tidligere grundvandsforening forleden blev en del af foreningen. Du kan se et af hendes øvrige aktuelle indspark til den offentlige debat i læserbrevet herunder.

Ufagligt forbud mod dyrkning af jord

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@blb.dk

Scroll to Top